Mer

En krog med en lyckad kombination av passion, försörjning och uppriktig kundnytta. Hur går man iland med det? Ägaren till det gamla kaptenshuset på västra kajen tillika mannen som styr skutan (läs restaurangen), Magnus Hafström, förklarar.
– Tricket är nog delvis att medvetet rikta sig till en bred publik. Smultron är i högsta grad till för den bofasta befolkningen, de som lever sina liv i Grundsund. (Magnus tillhör själv den skaran).
– Men likväl för sommargästerna, de som också bor här, fast kortare tid. Och självklart för alla besökare. Det är ju trots allt sommaren som gör att vi överlever.IMGP4033svmange
Det sistnämnda är viktigt. Han vill att hans restaurang ska finnas, både för egen del, men också för att för att platsen ska vara levande. En balansakt som kräver respekt för allas önskemål. Dessutom förenat med en egen passion för god och vacker mat. Magnus är också mycket noga med att framhålla sin go’a, fantastiska personal.
– Utan dem vore jag noll och intet. Hela verksamheten bygger ju på att vi tillsammans levererar.
Krogen är också en plats för konstnärssjälen Magnus projekt, idéer och spontana infall. Väggarna är prydda av hans verk.

Nu under midsommar dök en ny idé upp i hans huvud. Vad, lär ni bli varse framåt hösten.

Lite mer av bakgrunden, hur och varför, kommer snart… Vi bjuds också på en slumpvis utvald historia om en båt och anekdoter om diverse stolleprov. Bland annat. Magnus är så full av berättarglädje, att denna spalt förmodligen fylls på allt eftersom. Då och då.
Spännande fortsättning följer. Häng med!
IMGP1127vy