Nytt 2018

Nytt på Smultron & Tång 2018

Passion för mat och uppriktig omtanke om dig som gäst är som alltid grunden för vår verksamhet på skärgårdsrestaurangen Smultron & Tång.
Vacker, ärlig mat som smakar riktigt gott och som mättar din mage lutar vi oss tungt emot. Årets menyer är som vanligt inspirerade av läget vid det stora Västerhavet som ligger alldeles runt piren. Vi har både enklare rätter gjorda med kärlek (som du kan ta med), något för de yngre och à la carte. Vi har kort sagt något för alla!

Vi tänker självklart fortsätta med att vara den vänliga, personliga krogen. Vi är måna om att alla ska trivas! Att förra årets nyhet och succé med hundparkering nu permanentats, är en självklarhet och för de yngsta har vi en lekhörna. Har du tur får du efter maten kanske följa med Magnus på en upptäcktsfärd i köket.

Årets stora nyhet är att våra onsdagskvällar blir genuina drinkkvällar. Ninnis barkvällar mitt i veckan tror vi blir sommarens hit! Hon har massor av rutin och står för värdskapet i baren. Hennes erfarenhet blandas tillsammans med den yngre personalens entusiasm till en schysst cocktail. Listan med fräscha sommardrinkar innehåller även välkomponerade alkoholfria alternativ. Premiären för detta är den 13 juni och sedan varje onsdagskväll hela sköna sommaren. Skönt barhäng med go’a drinkar i en pratvänlig miljö. Veckans drink är ett stående erbjudande.

Årets andra nyhet är att Magnus organiserat om vinerna och byggt ett nytt vinskåp. Självklart kunde han inte låta bli att göra en egen specialhylla J.

”Magnus vinhylla” erbjuder viner i små serier. Tanken är att spetsa till och göra vinutbudet än mer intressant för gästen. Det är också ett sätt att utveckla Smultronköket till ännu högre nivåer och även tillfredsställa personalens nyfikenhet på hittills oprövad vinmark. Hyllan innehåller ett begränsat antal buteljer, där utbudet ständigt växlar.

Välkommen att trivas hos oss!
Magnus med personal

 

GRUNDSUNDS BOUILLABAISSE (recept för fyra personer)
2 dl räkfond/ skaldjursfond
1 nät blåmusslor
4 dl vispgrädde
2 st stjärnanis
1 nypa timjan
2 st lagerblad
0,5 g saffran
1/2 tsk curry
2 msk rapsolja
2 dl vitt vin
100 g skalade räkor
2 msk hackad persilja
1 st gul lök
2 klyftor vitlök
400 g vit fisk (kummel)

Fräs gul lök och vitlök i rapsolja i en stor gryta. När den är riktigt varm, lägg i musslorna och slå på vinet. Låt koka under lock tills musslorna öppnat sig.

Ta upp musslorna och ställ dem åt sidan. Tillsätt räkfond/ skaldjursfond, grädde, timjan, saffran, lagerblad och curry. Koka upp allt i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg i fisken och koka ytterligare 2 – 5 minuter.

Lägg upp i varm tallrik och toppa med musslor, räkor och persilja.

Kan serveras med bröd eller kokt potatis.

SMAKLIG SPIS!