Grundsund

Grundsund är inte bara Smultron och Tång.
Här finns underbara miljöer, historia och liv som bara måste beskrivas. I bild och kanske lite text, då och då. Vill ni fylla i med något, tveka inte. Kom in till oss och berätta!

imgp0817grundsundBilden ovan och nedan är tagna i underbara Grundsund på morgonen när vi gick över till vintertid i höstas.imgp0632toppimgp5328tralarenAtlantic ligger ofta vid förtöjd vid Västra kajen. Hon levererar fina råvaror till oss på Smultron, strax intill. Känns lite som essensen av Bohuslän, på nå’t vis.

Har du förirrat dig, hjälper den vänliga befolkningen dig tillrätta.
IMGP0648skylt

Varje kustort med självaktning måste ha sin egen hamnkapten.
IMGP9973kapten

IMGP9982mindyourhead1IMGP0037faranMånga faror lurar här. Se upp!
Och kanske ner…

IMGP0553skeppet1

Vacker är hon, Skaftö-skonaren och skolskeppet Kvartsita som på bilden lägger ut från hemmahamnen i Grundsund på midsommardagen 2016. Båten har ett furuskrov på ekstomme och har under en norsk mellanperiod hetat Bono. Läs mer om fartygets intressanta historia, nuvarande syfte och om föreningen ”För Fulla Segel” på kvartsita.se.

IMGP0404bryggliv
Bryggliv, båtar och bodar.IMGP0256kanal6

 

IMGP0160kyrkanPå andra sidan kyrkan står en hög, vacker och ödesmättad minnessten. Den är alldeles fulltecknad med namn på fiskare och sjömän som mött sitt öde till havs. Säger en del om bygden, dess förutsättningar och inte minst om människorna som bor här.

Sjöbod på Lilla fisketorget,IMGP0439sjöbodsport Östra kajen.